MPS Slogan NL

 

MPS Slogan NL

producent

handelaar

retailer

consument

MPS vignet

Een groeiend aantal kwekers en handelaren kiest bewust voor duurzaam ondernemen. Dit is niet alleen goed voor mens en milieu, maar geeft u ook de mogelijkheid om uw bedrijf en product te profileren. Wilt u uw zichtbaarheid als duurzaam ondernemer vergroten? Laat dan met het MPS vignet op uw verpakking of website zien dat uw afnemer kiest voor eerlijke kwaliteit.

Traceerbaar product

Het MPS vignet is meer dan een logo. Het vignet bevat een unieke MPS-nummer, waardoor uw producten herkenbaar en traceerbaar zijn in het handelskanaal. Dit vignet kan door kwekers en handelaren op steeketiketten en verpakkingsmateriaal gebruikt kan worden.

    vignet nieuw NL

Eén uniform MPS-vignet

Op 23 augustus 2017 heeft MPS de verschillende soorten vignetten (MPS-ABC, MPS-GAP, MPS-SQ, MPS-Q en MPS-Florimark Production) vervangen door één uniform MPS vignet.

Eén uniform MPS-vignet komt in de plaats van een veelvoud aan MPS-vignetten en logo’s die op dit moment in de sierteeltsector worden gebruikt. In combinatie met een interactief platform www.volgjebloemofplant.nl , draagt het nieuwe MPS-vignet bij aan uniforme werkwijze en labeling van producten afkomstig van MPS gecertificeerde bedrijven en biedt het de consument transparantie. Het faciliteert de kweker om de consument te laten zien hoe duurzaam zijn product is geteeld.
De oude vignetten mogen t/m 2018 gebruikt worden. Vanaf 1/1/2019 mogen de oude vignetten van de betreffende certificaten niet meer gebruikt worden voor de lopende zaken, waaronder verpakkingen, plantenstekers etc.
Voor duurzame investeringsgoederen, zoals belettering op rijdend materiaal is de overgangsperiode 3 jaar.

Meer informatie?

Bent u MPS-ABC deelnemer? Dan kunt u het vignet gratis downloaden via uw persoonlijke pagina in MY-MPS. Login en u vindt het vignet onder het kopje 'mijn certificaten'. Klik hier om de gebruiksvoorschriften van het vignet te downloaden/lezen. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met onze afdeling Service & Support via telefoonnummer 0174 - 615 715. Zij helpen u graag verder.

MPS innoveert, motiveert, faciliteert en maakt verduurzaming transparant en meetbaar