MPS Slogan NL

 

MPS Slogan NL

producent

handelaar

retailer

consument

MPS-OEX

Verschillen in bedrijfsuitrusting zorgen voor grote verschillen in productie en verbruik. Om een beter vergelijk tussen verschillende bedrijfstypen te kunnen maken, is  er de OEX-index. De OEX compenseert de norm voor de extra productie die het gevolg is van de inzet van substraat, CO2 en assimilatiebelichting.

Hoe werkt MPS-OEX?

Op basis van de ingezette assimilatiebelichting, CO2 en/of substraat wordt de te verwachten meergroei berekend. Deze meergroei wordt vertaald in de MPS-OEX waarmee de basisnormen van energie en meststoffen (N en P) worden verhoogd. Aan MPS-OEX is wel een aantal voorwaarden verbonden, omdat efficiency verhogende maatregelen emissies kunnen versterken. Als bij intensivering niets wordt gedaan aan lichtuitstoot en lozen (drain), dan wordt de MPS-OEX energie en of MPS-OEX bemesting kleiner en is het dus moeilijker om extra punten te scoren.

Meer informatie?

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u onderstaand document downloaden. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met onze afdeling Service & Support via telefoonnummer 0174 - 615 715. Zij helpen u graag verder.

MPS innoveert, motiveert, faciliteert en maakt verduurzaming transparant en meetbaar