MPS Slogan NL

 

MPS Slogan NL

producent

handelaar

retailer

consument

MPS-Mind

Voor de berekening van al uw kwalificaties met betrekking tot gewasbescherming heeft MPS een rekenmethode ontwikkeld, de MPS-Mind. Deze milieu-indicator kijkt niet alleen naar het aantal kilogrammen werkzame stof dat gebruikt wordt, maar ook naar de risico's voor mens en milieu. Op deze manier wordt het milieubewustzijn geprikkeld en kijkt men indien mogelijk uit naar een minder risicovol product.

Risico's in kaart

Om de risico's voor mens en milieu zichtbaar te maken, heeft MPS gewasbeschermingsmiddelen onderverdeeld in de categorieën rood, oranje en groen. De eigenschappen van de werkzame stof en de mate van verspreiding in het milieu bepalen onder andere de kleur die het middel krijgt toebedeeld. Maar ook de omgevingsfactoren en bedrijfskenmerken spelen een rol. Om de invloed van omgevingsfactoren bij de weging mee te nemen, zijn alle bedrijven ingedeeld in milieuzones. In iedere milieuzone bevinden zich deelnemers met vergelijkbare omgevingsfactoren. Zo heeft MPS (op een eerlijke manier) per middel de milieubelasting bepaald.

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact op met onze afdeling Service & Support via telefoonnummer 0174 - 615 715. Zij helpen u graag verder.

MPS innoveert, motiveert, faciliteert en maakt verduurzaming transparant en meetbaar