MPS Slogan NL

 

MPS Slogan NL

producent

handelaar

retailer

consument

MPS-ABC registratie

Met een MPS-ABC registratie laat u aan de markt, overheid en samenleving zien dat u respect heeft voor het milieu. Daarnaast levert registratie u waardevolle informatie op. 

Viertal bedrijfskwalificaties

milieu score 110 punten NED

De MPS-ABC registratie werkt als volgt. Binnen MPS zijn er verschillende milieuthema's, namelijk gewasbescherming, meststoffen, energie en afval. Per thema kunt u punten halen. Dit resulteerd in een bedrijfskwalificatie. De puntenverdeling voor MPS-ABC is als volgt:
- Kwalificatie A, tussen 70 en 110 punten
- Kwalificatie B, tussen 55 en 69,9 punten
- Kwalificatie C, tussen 10 en 54,9 punten
- Kwalificatie deelnemer, tussen 0 en 9,9 punten

Heeft u dertien perioden, oftewel vier kwartalen, aaneengesloten uw registratie bijgehouden? Een initiële bedrijfscontrole van onze controleur gehad? En totaal tussen de 10 en 110 punten behaald? Dan krijgt u de MPS kwalificatie A, B of C toegekend. Maar u kunt ook de kwalificatie D van 'deelnemer' ontvangen. U bent al MPS-ABC deelnemer wanneer u een kwartaal registreert of na dertien perioden van registratie tussen de 0 en 9,9 punten behaald heeft. Behaalde resultaten worden doorgestuurd naar de veiling en vermeld op het klokfront. Ook kunt u zich profileren door het algemeen MPS vignet op uw verpakking of website te tonen.

Gecertificeerd uitgangsmateriaal levert bonuspunten op

Om het milieu minder te belasten en waardering te creëren voor mileu gecertificeerde (MPS-ABC) uitgangsmateriaalbedrijven, wordt het gebruik van gecertificeerd uitgangsmateriaal beloond met bonuspunten. Een deelnemer kan bonuspunten verdienen door het uitgangsmateriaal in te kopen bij een bedrijf wat MPS-ABC of minimaal gelijkwaardig (Milieukeur, EKO, MPS-GAP) of GlobalG.A.P. gecertificeerd is. Een MPS-deelnemer die gebruik maakt van milieu-gecertificeerd uitgangsmateriaal kan maximaal 10 bonuspunten krijgen. Deze bonuspunten komen bovenop de bedrijfsscore. Een deelnemer kan ook zelf zijn uitgangsmateriaal produceren. Dit voldoet ook aan de voorwaarde van uitgangsmateriaal wat MPS-ABC gecertificeerd is. Het bedrijf krijgt de (bonus) punten voor het uitgangsmateriaal toegekend.

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u onderstaande documenten downloaden. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met onze afdeling Service & Support via telefoonnummer 0174 - 615 715. Zij helpen u graag verder.

- Vul hier online het aanmeldingsformulier voor MPS ABC in (dat kost ongeveer 10 minuten)

- Waterregistratie
- MPS-Mind
- MPS-OEX
- Vignetten
- Certificaat

 

Instructievideo perioderegistratie (4-wekelijks)

Instructievideo dagregistratie

MPS innoveert, motiveert, faciliteert en maakt verduurzaming transparant en meetbaar