MPS Slogan NL

 

MPS Slogan NL

producent

handelaar

retailer

consument

MPS-Groep

De MPS-Groep ontwikkelt en beheert niet alleen certificaten, maar voert zelf ook certificering uit. Daarnaast kunnen kwekers bij MPS terecht voor diverse trainingen binnen dit vakgebied. Al deze activiteiten vallen onder de MPS-Groep en worden onafhankelijk van elkaar uitgevoerd door MPS-ECAS (certificering) en MPS (ontwikkeling en beheer).

Voor en door kwekers

De MPS-Groep heeft een bestuur, waarvan de dagelijkse leiding in handen is van de directie. Daarnaast zijn er diverse (technische) werkgroepen en is er het College van Belanghebbenden MPS. Deze organen bestaan uit kwekers en/of brancheorganisaties en voorzien directie en bestuur van advies. MPS is dus met recht een organisatie vóór en dóór kwekers te noemen.

MPS Duurzaamheidsverslag 2015

Meer dan ooit tevoren stond het afgelopen jaar in het teken van duurzaamheid. Los van het feit dat dit thema met grote regelmaat het maatschappelijk debat bepaalde, speelden er binnen het domein tuinbouw nog enkele ontwikkelingen, die er aan bijdroegen dat duurzaam ondernemen volop in de belangstelling stond. Om maar eens wat te noemen was er het veelbesproken Greenpeace-rapport 'Bloemen die bijen doden'. Daarnaast worden telers steeds vaker geconfronteerd met bovenwettelijke eisen en voorschriften van retailers, vooral op het gebied van MRL (Minimum Residence Level).

pdfLees het volledige verslag

MPS innoveert, motiveert, faciliteert en maakt verduurzaming transparant en meetbaar