MPS Slogan NL

 

MPS Slogan NL

producent

handelaar

retailer

consument

View this email in your browser

De tuinbouwsector, de markt en de consument veranderen in een hoog tempo. Nieuwe teelttechnieken, andere toepassing van gewasbeschermings-middelen en een consument die steeds vaker vraagt naar duurzame producten. MPS wil blijven aansluiten op de behoeften en wensen van klanten en de markt. Om dit ook in de toekomst goed te kunnen doen zet MPS in op innovatie van al haar producten en diensten; we zijn onder andere druk bezig met onze ICT toepassingen en nieuwe online- en realtime- tools. Ook de ontwikkeling van MPS-ABC versie 2019 is in volle gang.
We leggen nóg meer nadruk op de dialoog met onze klanten en stakeholders. Daarom vinden er deze maand weer twee nieuwe bijeenkomsten plaats van het MPS-Klantenpanel. Dit om in gesprek te blijven en onze plannen te toetsen aan onze klanten en stakeholders uit de gehele keten. 
 
We hebben inmiddels onze 500ste MPS-GAP deelnemer mogen verwelkomen. Eén van de eerste audits (MPS-GAP versie 11; gebenchmarkt met GLOBALG.A.P.) is uitgevoerd bij ‘SOGO by Dümmen Orange’ in Taiwan. Daarnaast vond de lancering van de Green florist plaats waar de MPS-Groep de toetsing en borging voor verzorgt. We zijn dus volop in beweging om duurzaamheid in de gehele sierteeltketen naar een nog hoger plan te tillen.
 
Yolande van den Boom
CEO MPS-Groep
 
MPS-Groep gaat nieuwe label Green florist toetsen en borgen
Topbloemen.nl heeft een nieuw duurzaamheidskeurmerk, Green florist, gelanceerd. Bloemisten met dit keurmerk dragen aantoonbaar op een positieve manier bij aan natuur, mens en milieu. 

Zowel de boeketten als de bloemisten worden getoetst door MPS-ECAS. Duurzame boeketten van de Green florist bestaan voor ten minste 80% uit bloemen met een aantoonbare MPS-A of MPS-A+ kwalificatie. Green florist-bloemisten worden daarnaast getoetst op onderdelen als duurzame inkoop, afvalscheiding, elektriciteit, transport, personeel en traceerbaarheid. 
De traceerbaarheid van bloemen, en dus het kunnen garanderen van de duurzaamheid, is steeds vaker een harde eis waar organisaties aan moeten voldoen. MPS heeft het platform volgjebloemofplant.nl dat kwekers faciliteert via deze website te laten zien hoe duurzaamheid op de bedrijven wordt toegepast. Bij het track & trace systeem van volgjebloemofplant.nl gaat het met name om mono-boeketten en planten. De Green florist is een goede toevoeging in traceerbaarheid van mixboeketten en het verduurzamen van de gehele keten. 
 
Land in beeld: Taiwan
De vraag naar MPS-certificering vanuit Taiwan groeit gestaag. Het wordt voor kwekers in dit land steeds belangrijker om op een transparante en duurzame manier te produceren. Kwekers krijgen namelijk steeds vaker de vraag vanuit Nederlandse Phalaenopsis- en Anthuriumkwekers naar MPS-ABC gecertificeerde producten. Veel van deze kwekers zijn namelijk MPS-GAP gecertificeerd en moeten daarom uitgangsmateriaal kopen dat MPS-ABC gekwalificeerd is. 
Een voorbeeld van een leverancier van uitgangsmaterialen gevestigd in Taiwan is SOGO by Dümmen Orange. Het bedrijf is vooral gefocust op het veredelen van Phalaenopsis en de weefselkweek voor markten in o.a. Noordwest-Europa, de Verenigde Staten en Zuidoost-Azië. Dit bedrijf is al jaren MPS-GAP en MPS-ABC gecertificeerd. Een van de eerste MPS-GAP versie 11 audits (gebenchmarkt met GLOBALG.A.P.) is hier uitgevoerd. 

MPS-ECAS-auditor Leen van Driel was afgelopen week in Taiwan om, naast het uitvoeren van enkele audits, een presentatie te geven aan de Taiwan Floriculture Exports Assicioation (TFEA). De TFEA is een organisatie waar veel partijen uit de sierteeltsector bij zijn aangesloten; denk hierbij aan vermeerderaars, handelsbedrijven en kwekers. Tijdens deze bijeenkomst werd MPS-certificering toegelicht en ook hoe MPS kwekers kan faciliteren duurzamer te produceren. In totaal waren er ruim 100 belangstellenden uit de sector aanwezig.
 
Het MPS-vignet; heeft u alles op orde?
Op 23 augustus 2017 is het uniforme MPS-vignet geïntroduceerd. Dit vignet is in de plaats gekomen van een veelvoud aan MPS-vignetten en logo’s die tot op dat moment in de sierteeltsector werden gebruikt. In combinatie met het interactieve platform www.volgjebloemofplant.nl , draagt het uniforme MPS-vignet bij aan uniforme werkwijze en labeling van producten afkomstig van MPS gecertificeerde bedrijven, en biedt het de consument transparantie.

De oude vignetten mogen tot en met het einde van dit jaar gebruikt worden. Vanaf 1 januari 2019 mogen de oude vignetten van de betreffende certificaten niet meer gebruikt worden voor de lopende zaken, waaronder verpakkingen, plantenstekers etc.

Hier vindt u meer informatie.
 
 
 

Agenda

 
In oktober gaan weer nieuwe basiscursussen van start in het kader van Duurzame Verantwoorde Glastuinbouw: basis- en vervolgcursussen Het Nieuwe Telen (HNT) en cursussen Plantweerbaarheid. LTO Glaskracht Nederland organiseert deze cursussen met financiële ondersteuning van Kas als Energiebron. In de nieuwe cursussen wordt ruimte ingepland voor gastlessen. Zo kan bijvoorbeeld in de basiscursus HNT kennis worden gemaakt met aspecten van plantweerbaarheid en in de cursus Plantweerbaarheid wordt de invloed van klimaataspecten en de rol van HNT door een gastdocent behandeld. Klik hier voor meer informatie. 
 
 

Vacatures

 
Word jij onze nieuwe collega?
  • Vacature medewerker binnendienst
  • Vacature senior auditor
  • Vacature auditor
  • Vacature auditor voedselveiligheid
Bekijk hier onze vacatures
 

Wanneer u vragen heeft over één van de onderwerpen in deze Nieuwsflits dan kunt u contact opnemen met het MPS-Service & Support team.

T. +31 174 615715
E. info@my-mps.com

MPS heeft deze nieuwsbrief zorgvuldig samengesteld.
MPS is niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen – zoals bijvoorbeeld geleden verlies of gederfde winst – ontstaan door acties ondernomen naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

 
 
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

You can update your preferences or unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

MPS innoveert, motiveert, faciliteert en maakt verduurzaming transparant en meetbaar